Freelance journalist

Babette met laptop
©Prisca Visser

Inmiddels werk ik alweer veertien jaar als freelance journalist en chef redactie bij landelijke magazines, dagbladen en online platformen met een groot bereik. Ik schrijf over allerlei onderwerpen, maar het liefst over gezondheid, carrière, duurzaamheid en psyche. Mijn artikelen zijn scherp, ik maak complexe onderwerpen toegankelijk en zorg dat een artikel de lezer raakt en bijblijft. Voor online teksten zorg ik uiteraard dat de artikelen ook direct SEO-proof zijn.

Chef redactie

Als chef redactie en online coördinator beoordeel ik artikelen op kwaliteit, stuur ik redacteuren en freelancers aan en maak ik redactionele planningen en strategieën. Ik leg de lat voor content hoog, ben organisatorisch sterk en hou van aanpakken.

Freelance eindredacteur

Als eindredacteur zorg ik dat een tekst scherp, duidelijk en aantrekkelijk is om te lezen. Met catchy koppen, pakkende intro’s en een logische opbouw. Feiten worden gecheckt, waar nodig wordt een artikel herschreven en gestructureerd waarna er uiteindelijk een goede, foutloze tekst ligt die bij de doelgroep past.

En verder?

Haalde ik in 2007 dolblij mijn diploma op aan de School voor Journalistiek (Bachelor of Arts, Hogeschool Utrecht). Studeerde ik daarna af aan de Universiteit Utrecht en behaalde ik mijn diploma in Ancient History met een specialisatie in het archaïsche Griekenland 1200-300 BCE (Master of Arts), waar ik nu helaas vrij weinig meer mee doe, maar hé die kennis gaat niet meer verloren. Ik ben een fanatieke hardloper (yep, ik heb zelfs de Amsterdam Marathon gelopen), word dolgelukkig van zwemmen en een rondje wandelen in het bos, en ik ben gek op koffie, wijn en boeken.

Wil je weten wat ik voor jouw magazine of bedrijf kan doen? Neem dan contact met me op.